Čokoládovo Čokoládový dort

1. února 2013 v 1:12 | Teeda |  Chutě

Povím vám o čokoládovém snu. Možná mi neuvěříte hned, ale teprve až když se vás ta chuť dotkne. A pak neodoláte nikdy víc.




Těsto:

- 100g hořké čokolády
- 100g změklého másla
- 100g moučkového cukru
- 1 špetka soli
- 5 vajec
- 70g mletých mandlí
- 2 lžíce kakaového prášku
- 80g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva

Máslovo-čokoládový krém:

- 125g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 žloutky
- 50g bramborového škrobu
- 250ml mléka
- 250g čokoládové polevy / čokolády na vaření
- 200g másla

Jak to umíchat, aby vznikl dort:

V horké lázni rozehřejeme čokoládu na těsto. Z másla, moučkového cukru a soli vyšleháme krém a postupně do něj přidáme žloutky z pěti vajec a čokoládu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme mandle, kakao, mouku a prášek do pečiva. Spolu se sněhem vmícháme do krému.
Směs nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (24cm). Vložíme do předehřáté trouby na 180°C.

Na máslový krém ušleháme v horké vodní lázni cukr, vanilkový cukr, žloutky, škrob a mléko.
Krém necháme v lázni za stálého míchání vychladnout.
V horké lázni rozehřejeme čokoládovou polevu. Utřeme do pěny máslo a po lžících do něj postupně přidáváme vaječný krém a čokoládovou polevu.

Piškotový korpus rozřízneme na tři pláty. Dvě třetiny krému použijeme na vnitřní promazání, poslední třetinou potřeme vršek a strany dortu.
Ozdobíme čokoládovými hoblinami. Ty se nejlépe dělají ostrým nožem na tabulce čokolády, kterou předtím na malou chvilku vložíme do mrazáku.


A je to. Čokoláda až za ušima a mlsný jazýček hledající poslední čokoládové drobečky :).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mary-Ane Mary-Ane | E-mail | Web | 10. března 2013 v 11:45 | Reagovat

Změna plánu, příští týden budu péct tenhle... Snad si nenaběhnu víc, než s tím Jahodovočokoládovým :))

2 Teeda Teeda | Web | 10. března 2013 v 12:54 | Reagovat

[1]: Myslím, že tenhle je o něco jednodušší a je to jediný dort s máslovým krémem, který je opravdu dokonale k sežrání. Já na ty máslové jinak moc nejsem, tohle je výjimka. :)
Budeš potřebovat trpělivost hlavně na ty hobliny. Já vyzkoušela čtyři způsoby ale nejlépe to jde tak, jako bys jí chtěla na hraně krájet na tenké plátky.Potřebuješ dobrý těžký nůž. A kdyby ses u toho hodně zlobila, neboj, taky mě to potkalo a nakonec to šlo. .)

3 Jonáš Jonáš | Web | 8. července 2013 v 11:03 | Reagovat

No teda tak ta čokoláda vypadá naprosto fantasticky! Chtěl bych překvapit přítelkyni, tak ji to asi zkusím ukuchtit :)

4 Teeda Teeda | Web | 12. července 2013 v 1:47 | Reagovat

[3]: Tak doufám, že se zadaří. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama