HAMburger

1. února 2013 v 2:05 | Teeda |  Chutě

Základem jsou vrstvy tak dobré a lákavé, že jejich spojení vám zamotá hlavu. Zapomeňte na Meka, na tohle chudák nemá. Tohle je skutečná svačina nazývaná HAM burger! :)



Co je potřeba:

- 8 hamburgerových žemlí
- 500 gramů hovězího masa
- jarní cibulka
- plátkový sýr
- plátky rajčat
- plátky salátové okurky
- plátky papriky
- listy ledového salátu
- majonéza a tatarka
- hořčice
- kečup
- česnek
- čerstvé bylinky podle chuti a možností (oregano, tymián)

Co s tím:

Fantazii se meze nekladou. Každý podle svého.
Maso nameleme, přidáme do něj trochu hořčice, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, dochutíme pepřem a solí, přidáme nasekané bylinky. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme tenké placičky, které osmahneme.
Prokrojené žemle vložíme do předehřáté trouby a rozehřejeme je na pár minut tak, aby vnitřek byl měkký a hrany křupavé.
Umícháme si dresing podle vlastních chutí. Já vezmu trochu nadrobno pokrájené jarní cibulky, smíchám ji s hořčicí, majonézou, tatarkou a prolisovaným česnekem. Přidám nasekané bylinky a promíchám do dokonalosti.

Horké žemle plníme připravenými surovinami - zeleninou, masem, sýrem, přidáme dresing a kečup. Rozhodně se neomezujte ve svých vlastních představách a pokud si chcete dovnitř přidat grilované houby nebo slaninu či okurku, rozhodně to udělejte! Naplněné žemle přiklopte a připravte si k ruce ubrousek.


Jíme jako vagabundi venku v trávě se špinavou pusou a upatlanými prsty, jak se to sluší na opravdu dobré jídlo. :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kim ♥ Kim ♥ | Web | 1. února 2013 v 7:28 | Reagovat

Ahoj ... Ako vidím rozbiehaš nový blog :) Držím ti palce , je krásny ...

2 Teeda Teeda | 1. února 2013 v 9:37 | Reagovat

Ještě v tom neumím moc chodit, tak tohle mě moc těší. Děkuju :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama