Placaté brambory

1. února 2013 v 0:42 | Teeda |  Chutě

Není na světě větší slasti, než když se vám tyhle plátky brambor spolu se smetanou rozpustí v puse. Zamlaskáte, znovu se oženete lžící a rovnou z hrnce splníte svá nejtajnější chuťová přání. Každý na to má jiný recept. A každý ví, že ten jeho, je ten nejlepší! :)




Co je potřeba:
- velká mísa brambor oškrábaných a pokrájených na tenké plátky
- vepřové řízkové maso asi 5 - 10 plátků
- mražený hrášek
- mražená kukuřice
- dvě sladké smetany ke šlehání (33%)
- černý pepř, sůl, olej na smažení

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka ho osmahneme na pánvi.
Do velkého pekáče (používám veliký oválný s poklicí) začneme klást plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, ob jednu vrstvu opepříme.
Asi po 3 - 4 vrstvách brambor poklademe polovinou plátků osmahlého masa.
Po dalších dvou vrstvách brambor nasypeme hrášek a kukuřici podle chuti (u nás platí, že nikdy není dost) a osolíme.
Po dalších 2 - 3 vrstvách brambor doložíme ostatní plátky masa na které navrstvíme zbylé brambory.
Vyškrabaným omastkem z pánve pokapeme vršek brambor.
Dáme péci pod poklicí na 250°C.
Po hodině a čtvrt odklopíme poklici a zalijeme smetanou.
Odkryté necháme ještě čtvrt hodinku péci (čas závisí na velikosti pekáče) do zlatavo-hnědé barvy.

Pak už jen rozkošnicky dlabejte, horké i studené. Mňam!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama