Domácí chleba s vajíčkovo-řeřichovou pomazánkou

3. dubna 2013 v 11:06 | Teeda |  Chutě


A je to tady. Je po Velikonocích a mě se tu nahromadilo vajíček, že bych s nima postavila další Karlův most. Z toho je jediného úniku. Pomazánka. A jestli chci, aby se snědlo tolik pomazánky, musím tomu dát něco extra. Ehm, co třeba ji mazat na domácí, ještě horký a křupavý chleba? :)




Vajíčková pomazánka s řeřichou

Co je potřeba:

- 5-8 vařených vajec
- 1 kostka tvarohové pomazánky (lučina 100 g)
- 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra
- 2 lžíce hořčice
- půlka červené papriky nakrájené na drobno
- řeřicha

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Všechny ingredience kromě řeřichy naházím do malého mixérku a pustím na tak dlouho, aby pomazánka byla jemná, ale ještě v ní zůstávaly malé kousky vajíček a papriky v celku. Do hotové pomazánky nastříhám řeřichu a promíchám.


Domácí chleba

Co je potřeba:

- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- kostka droždí
- 300 ml mléka
- lžička cukru
- lžička soli
- lžička kmínu

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Smícháme vlažné mléko s cukrem a droždím a necháme naběhnout v teple. Pak smícháme s moukou, solí a kmínem a zaděláme těsto, které necháme hodinu v teple vykynout.
Vložíme do trouby a pečeme 1,5 hodiny na 180˚C.


Přeji spokojené křupání. :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Můj Japonský dům Můj Japonský dům | Web | 3. dubna 2013 v 18:50 | Reagovat

Sbíhají se mi sliny :) budu si muset něco na večeři asi udělat.
Je prima, že tu je i recept :)

2 pavel pavel | Web | 4. dubna 2013 v 0:11 | Reagovat

Z vařených vajíček se dá udělat plno věcí, třeba i salát.
Ale víš jak to bylo opravdu s Karlovým mostem? Karel IV. nařídil, aby ze všech měst poslali vejce na stavbu. Také Velvarští poslechli, jenže vařené, aby se prý po cestě vejce nerozbila. Taky se malta rozdělávala mlékem a zase naopak páni z Unhošti poslali tvaroh a syrečky.
Mimochodem, drahé kameny v kapli sv.Václava se lepili bílkem.

3 Gio Gio | Web | 4. dubna 2013 v 1:22 | Reagovat

Sakra, sakra... sbíhají se mi sliny. Jak dlouho už jsem neměl domácí chleba. :D A to mě ho mám učila péct. :3 a myslím, že na kluka se mi vždycky dost povedl.
btw: máš takovej fajn jednoduchej design, to se mi líbí. :)

4 Michelle Michelle | Web | 4. dubna 2013 v 13:21 | Reagovat

ty jsi nezmar :) mamka občas taky peče chleba, má nějaké dva recepty, vůbec netuším, jak se ten její chleba dělá. ale sní se vždycky :) a jakože můžu ti říct, že po shlédnutí obrázků jsem dostala chuť na něco podobného :)

5 Teeda Teeda | Web | 4. dubna 2013 v 15:08 | Reagovat

[1]: Mohu jen doporučit. Dlouho to nevydrží, mlsálci mi to tu zbodnuli hned. :)

[2]: Salát je sice taky príma, ale u nás se nedá dopustit na pomazánku. :)A vím jak to bylo s Kájovo mostem doopravdy, to na začátku byl vtípek jako narážka na tu legendu. .)

[3]: Na kluka? :D Klucí jsou obecně lepší kuchaři. Mají tendenci se s tím moc nepárat a to většinou pokrmu prospěje. :)
A děkuji, mám ráda jednoduchost. .)

[4]: Pokud to vyvolává chutě, tak je to jen dobře. :)

6 ajka ajka | Web | 5. dubna 2013 v 1:06 | Reagovat

Tak jednoduše vypadá recept.... mě se zatím povedl jen ten bez hnětení :-)))
Nu což, zkusím:-))
Ajka

7 PaPája PaPája | Web | 16. dubna 2013 v 16:56 | Reagovat

Ouu, pááni, ten chleba vypadá fakt... no prostě mňamózně!:) Miluju pečivo a ještě k tomu, když je čerstvý (a ještě k tomu, když je domácí:D).
Určitě na si na sebe musela být strašně pyšná, když si to z té trouby vyndavala (to já jsem totiž vždycky :D!).
Tuhle jsem koukala na "Víkend". Byla tam reportáž o chlebu. Kvalita chleba se pozná podle toho, kolik je v něm vzduchových bublinek-čím víc, tím lepší chleba!:)

8 Teeda Teeda | Web | 20. dubna 2013 v 22:09 | Reagovat

[7]: Také jsem to chtěla zkusit právě po té reportáži ve Víkendu. Dokonce se chystám naučit ten domácí kvásek. :) A pyšná bývám vetšinou až když to ochutnám. Ono totiž vyndat to z trouby a vidět, že to vypadá dobře.. hmm.. mám zkušenost, že to právě ještě neznamená vítězství. :D

9 Mosat Mosat | Web | 25. dubna 2013 v 9:59 | Reagovat

Tak určitě zkusím chléb, už teď mám plnou pusu slyn... :)

10 maigreur-m maigreur-m | Web | 25. dubna 2013 v 10:12 | Reagovat

Kde bydlíš? Se stavím najíst, vypadá to báječně

11 veronicaveronikou veronicaveronikou | Web | 25. dubna 2013 v 13:08 | Reagovat

úplně cítím jak voní.... áááá :)

12 chovzvirat chovzvirat | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 13:21 | Reagovat

Vypadá to luxusně :-)

13 Ann* Ann* | Web | 25. dubna 2013 v 17:01 | Reagovat

Mňam♥ Miluju vajíčkovou pomazánku :D

14 Evelyn Evelyn | Web | 25. dubna 2013 v 17:19 | Reagovat

Úžasný recept! Určitě ho vyzkouším. Díky moc za tip.
... vidím jídlo...jdu si pro něco do kuchyně... :)

15 terezka66 terezka66 | Web | 25. dubna 2013 v 21:54 | Reagovat

To vypadá luxusně, vajíčková pomazánka je moje nejoblíbenější :-)

16 simka simka | Web | 25. dubna 2013 v 22:50 | Reagovat

Ten chleba vypadá úžasně! :)
Vajíčkovou pomazánku mám taky moc ráda.. to vypadá, že se do toho brzy pustím. :)

17 Ornella van Cor Ornella van Cor | Web | 26. dubna 2013 v 6:37 | Reagovat

Už nějakou dobu se chystám na domácí chléb a dnes už se na něj asi vrhnu. Vajíčkovou pomazánku zbožňuji a na domácím chlebíku to bude ještě větší bomba! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama