Zapečená bagetka s grilovanou cibulkou

28. dubna 2013 v 22:03 | Teeda |  Chutě

Horká, křupavá, bylinková, máslová, sladká, slaná, s pikantní jiskrou, šťavnatá. Zapomněla jsem na něco? Jo, jasně. Je to ta nejobyčejnější věc na světě a je obrovsky dobrá!




Z čeho to dělám:

- bagetky, když nejsou po ruce, vystačím si s rohlíky
- rajčata
- paprika
- salátová okurka
- listy ledového salátu
- cibule
- pórek
- debrecínka
- sýr
- máslo
- olivový olej
- tymián, oregano
- sladká chilli omáčka

Jak to obložím a zapeču:

Rozříznu si pečivo, dovnitř nakladu máslo, posypu tymiánem, oreganem a zpátky přiklopím. Položím na plech na pečící papír. Nakrájím si rajčata, okurku a papriku na plátky a také nakladu na plech. Vše to pokapu olivovým olejem, osolím, opepřím a posypu bylinkami. Šoupnu celé do rozehřáté trouby asi na 5 minut. Minutku před vytažením na pečící papír položím ještě sýr.

Mezi tím si na pánvičce osmahnu plátky debrecínky do zlatova, shrnu na stranu a osmahnu trochu nakrájeného pórku. Když je změklý, odhrnu také stranou a osmahnu si cibulové kroužky do hněda a měkka.

Do horkých křupavých bagetek vše navrstvím - listy salátu, rajčata, okurku, papriku, osmahlou debrecínku, sýr, posypu pórkem a nakonec pokladu cibulovými kroužky ve velké vrstvě. Než přiklopím, tak pokapu tence sladkou chilli omáčkou.

Dlabu ještě horké a olizuji prstíky, aby nepřišla ani kapka šťávy nazmar. :)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 tardis-blue tardis-blue | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 23:19 | Reagovat

Tak ovšem toto vypadá luxusně. A příprava zní opravdu jednoduše, takže příště, až se u nás sejdou tyhle ingredience, určitě vyzkouším :)) Škoda, že bagetky, nebo rohlíky skoro nekupujem :-/

2 Teeda Teeda | Web | 28. dubna 2013 v 23:40 | Reagovat

[1]: V tom případě - není nad domácí, hm? :) a nebo udělat výjimku.. chuťové kornouty budou plesat a děkovat. .)

3 tardis-blue tardis-blue | E-mail | Web | 29. dubna 2013 v 0:02 | Reagovat

[2]: Myslela jsem, že upeču všechno, ale na pečivo (mimo chleba a chlebových placiček se sýrem) si netroufnu, radši kopím, protože ty obrázky... No prostě poslintanej počítač, že jo? :D

4 Michelle Michelle | 1. května 2013 v 10:28 | Reagovat

teda ty si dáváš :) vypadá i zní to moc dobře :)

5 Sentencia Sentencia | Web | 3. května 2013 v 11:23 | Reagovat

takovéhle domácí mňamky jsou nejlepší. Člověk si do nich může dát, co sám chce, jak chce a stojí to celé o půlku míň, než kdyby si ji koupil v obchodě. A to ani nemluvím o tom, že ty domácí jsou mnohem lepší a zdravější. My si takhle dělali doma domácí hamburgr i podobnou bagetku a je to super. Člověk se olizuje až za ušima. Tvůj postup ale taky někdy vyzkouším, vypadá to bezvadně :)

6 Teeda Teeda | Web | 3. května 2013 v 11:40 | Reagovat

[5]: Přesně. Navíc doma mám pocit, že si to víc užiju, když to nedlabu na ulici s myšlenkama, co v tom asi může být. :D A hamburgříky dělám doma taky... taky je tu mám http://schamte.blog.cz/1302/hamburger a nedám na ně dopustit. :)

7 vencisak vencisak | Web | 3. května 2013 v 20:24 | Reagovat

Přesně podle mého gusta, mnam! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama