Švestkový koláč s křupavými mandlemi

2. října 2013 v 15:26 | Teeda |  Chutě

Pojďme si udělat malé putování za švestkovou vůní, v jehož cíli na nás bude čekat šťavnatý podzimní koláč plný křupavých mandliček. Hmm.. a pak že nemáte rádi podzim. :)



Co je potřeba na těsto:

- zakysaná smetana
- 2 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- 180 g polohrubé mouky
- kypřící prášek do pečiva

- švestky

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Smícháme všechny mokré suroviny, a pak přisypeme ty suché. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Celý povrch poklademe umytými vypeckovanými švestkami.


Co je potřeba na drobenku:

- 80 g polohrubé mouky
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla

- plátky mandlí

Co dál:

Drobenku uhněteme prsty a pak na celý koláč rozdrobíme.
Než šoupneme do vyhřáté trouby, tak ještě posypeme plátky mandliček.
Pečeme na 180 - 200◦C, asi 30 - 40 minut.

Přeji tu nejšvestkovatější chuť ze všech podzimních nejšvestkovatějších chutí. :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 monie-world monie-world | Web | 2. října 2013 v 15:38 | Reagovat

To může být dobré, uplně jsem na něco dostala chut:D:)

2 Kariol Kariol | Web | 2. října 2013 v 16:04 | Reagovat

Vypadá úžasně! :) Že bych z mrazáku vyndala zbylé letošní slívy a pustila se do toho? :D

3 Mavis E. Strix Mavis E. Strix | E-mail | Web | 2. října 2013 v 17:10 | Reagovat

Ách, teraz sa mi tak zbiehajú slinky! :)
Vyzerá to úplne úžasné, ako som už veľakrát v tvojich komentároch spomenula, ešte nájsť niekoho, komu by sa chcelo vypekať takéto dobroty :) Od druhého predsa vždy lepšie chutí :)

4 PaPája PaPája | Web | 2. října 2013 v 18:02 | Reagovat

My už švestkovou sezónu máme za sebou, ale taky jsme doma pekli jako o závod :D. Nejvíc kynutý, ten je nejlepší za tepla♥. Ale není ani nad drobenkový. Ty mandle v tom musí být luxusní :))).

5 Čerf Čerf | E-mail | Web | 2. října 2013 v 18:54 | Reagovat

Tohle mi nedělej, sliním jak pavlovovský pes! A co s tím, ve vlaku?! :-)

6 Magdaléna Magdaléna | Web | 2. října 2013 v 19:01 | Reagovat

:) My děláváme rozpeky - švestky s mákem. Moc je nemusím. Švestky já ráda syrové a to ještě jen tak symbolicky :). Pro mě podzim znamená jablka.

7 Teeda Teeda | Web | 2. října 2013 v 22:00 | Reagovat

[2]: Na mlsné chutě není lepší recept, než je uspojojit. :)

[3]: Už jsem uvažovala, že jestli někdy bude třeba v Praze blogosraz, tak bych možná napekla. :D

[4]: Tenhle dlabu taky nejradši za tepla, když jsou švestky ještě horké. :)

[5]: :) ve vlaku? no jo... to se dá dělat jen tdm tdm tdm... :)

[6]: Jé, já zase nemusím mák. Tedy ne že bych ho nejedla, ale nevyhledávám ho. Jinak jablek tu mám taky horu a co nevidět z nich také budu tvořit. :)

8 Veri Veri | Web | 3. října 2013 v 10:20 | Reagovat

No to vypadá přímo lákavě. Švestkové koláče či táče zbožňuji a celkově švestky také.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama