Jablečný tvarohový koláč

20. listopadu 2013 v 20:41 | Teeda |  Chutě

Poslední záchvěvy podzimu schované v koláči. Tvaroh na sušenkové krustě, ve kterém se topí měkká jablíčka potažená skořicovým karamelem. Ještě kousnout a vychutnat, šup, než přijde zima. :)



Co je potřeba:

- balíček Bebe sušenek
- asi 150 g měkkého másla
- mletá skořice
- měkký tvaroh (250 g)
- 2 vejce
- 2 velké lžíce cukru
- trošku mléka
- očištěná jablka nakrájená na větší kousky
- skořicový cukr


Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Celý balíček sušenek rozdrtíme v mixéru, smícháme s trochou skořice a po kouskách přidáváme změklé máslo. Hněteme a postupně přidáváme tolik másla, aby byla hmota dodatečně tvarovatelná - tedy držela upěchovaná ve formě vymazané máslem.
Tvaroh vymícháme s vejci, cukrem a mlékem a nalijeme ho na upěchované sušenky. Jablka do něj vyskládáme a důkladně je zasypeme po celém povrchu skořicovým cukrem.
Peču hodinu nebo dokud není tvaroh vypečený. Cukr se rozpustí a zkaramelizuje, tak ho nechte důkladně zazlatavět. Ještě horký se bude zdát moc měkký, ale po vystydnutí už se krájí normálně a drží krásně tvar.

Tak pečte koláče… honem, ještě než přijde sezóna cukroví… :)

 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 tardis-blue tardis-blue | E-mail | Web | 20. listopadu 2013 v 22:14 | Reagovat

To chci!
Tohle bude!
V pátek peču!!!

Miluju tvoje recepty a obrázky, jen bych potřebovala donáškovou službu!
:D :D :D

2 Bev Bev | E-mail | Web | 21. listopadu 2013 v 8:06 | Reagovat

Ty jsi básník! Slintám při pouhém čtení postupu. :D

3 Strange Strange | Web | 21. listopadu 2013 v 14:04 | Reagovat

Asi vím, co upeču na víkend :D

4 Ježurka Ježurka | Web | 21. listopadu 2013 v 14:31 | Reagovat

Jejda, to je zase dobrota! Ty jsi ale moc šikovná, za to tě chválím! Když jsem začala číst recept, už už jsem chtěla namítat, že v poslední době jsou ty Be-be sušenky moc tvrdé, ale hned jsem byla vlastně uzemněna tím, že je všechno jinak. A dobré, fakt!

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 21. listopadu 2013 v 16:30 | Reagovat

Tohle musím mít!!!!
Zapisuji do pořadníku a někdy za 4 týdny bychom to mohli mít na stole.
Děkuju.
Jenom otázka - balíček BeBe - to myslíš těch čtverhranných rodinných, nebo Dobré ráno, kde je v každém balíčku jen 5 kusů?

6 Teeda Teeda | Web | 21. listopadu 2013 v 17:35 | Reagovat

[1]: Někdy se stav, napeču. :D

[2]: Ach, je to je milé, ale nejlépe se básní, když si to člověk nacpe do pusiny. :)

[3]: Přeji ať se zadaří. .)

[4]: Ale je to pravda. Poslední dobou ty sušenky nejsou tak dobré jako bývaly. Pamatuji si je žluťoučké, voňavé a vláčnější. Ale takhle do receptu postačí. :)

[Smazaný komentář] Ty úplně obyčejné čtverečky ve světlé variantě. A jeden balíček je až dost, asi dvě tři sušenky jsem i dala stranou.. :)

7 PaPája PaPája | Web | 21. listopadu 2013 v 20:27 | Reagovat

Sušenky, tvaroh... to mi připomíná cheesecake♥. Na podzim máme vždycky jablek hromady a točíme tu spoustu receptů na jablečné buchty a koláče, které máme posbírané od babiček, tetiček a tak. :)

Nejpopulárnější je u nás "jablečný s pudinkem". Nikdy nezapomenu, jak jsem najednou snědla snad 15 kostiček za sebou-můžu se po něm utlouct-ale celý den potom jsem nemohla do pusy dát snad nic jiného.

Tuhle variantu jsme ale ještě nikdy nezkusili!:) Vypadá libově.

8 Vendy Vendy | Web | 23. listopadu 2013 v 9:41 | Reagovat

Tohle vypadá fakt luxusně!

9 El.Michelle El.Michelle | Web | 23. listopadu 2013 v 19:12 | Reagovat

Juuu, ten musí chutnat skvěle! A i vypadá skvěle :)

10 eazi eazi | Web | 24. listopadu 2013 v 17:09 | Reagovat

Původně jsem si podle fotky myslela, že to není tvaroh, ale puding (taky to nezní špatně).
Každopádně vypadá to krásně, chutně a nenáročně, takže si myslím, že se co nevidět inspiruju a bude to u nás taky vonět tak kouzelně jablečno-skořicově. :)

11 Magdaléna Magdaléna | Web | 24. listopadu 2013 v 19:07 | Reagovat

[6]: Děkuju :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama