Kakaové a vanilkové bábovičky

1. listopadu 2013 v 17:16 | Teeda |  Chutě
Když jsem u Dity viděla její mini bábovky, chtěla jsem je udělat podle jejího receptu. Problém je, že u nás všichni milují ty moje. Roztomilé, heboučké, jemné. Jen se rozpustí na jazyku. A hlavně - mimořádně rychlé a jednoduché. Tedy, není jiné volby. :)



Co je potřeba:

(jedna bábovková forma nebo 6 mini bábovek)

- 170 g cukru
- 280 g hladké mouky
- 4 vejce
- 250 ml smetany 33% ke šlehání
- vanilková esence
- kvalitní kakao na pečení
- můžeme přidat lžičku kypřícího prášku
- Hera na vymazání a hrubá mouka na vysypání
- trocha moučkového cukru / na vanilkové vanilkový moučkový cukr

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Z bílků vyšleháme pevný sníh a z cukru a smetany vyšleháme šlehačku. Do sněhu vmícháme rozmíchané žloutky, šlehačku i mouku. Vymícháme opatrně hladké těsto a rozdělíme si ho na dvě poloviny. Do jedné vmícháme lžičku vanilkové esence (pokud nemáte, tak vanilkový cukr).
Do druhé poloviny vmícháme vrchovatou lžíci kakaa.
Formičky vymazávám Herou, protože mi pak dělají hezčí krustičku, než při vymazání máslem. Navíc krásně voní. :) Vymazané vysypeme hrubou moukou a vylijeme těsto - krásně vychází na tři kakaové a tři vanilkové. Těsto nemramoruji, protože každý má některé bábovky radši a takhle si prostě vezme tu, která ho víc láká, a nebo rovnou obě dvě. :)
Peču na 180˚C 30-40 minut, dokud špejle není čistá a bábovičky nemají hezkou barvu.
Po vychladnutí popráším cukrem a baštíme. :)


 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Magdaléna Magdaléna | Web | 1. listopadu 2013 v 17:49 | Reagovat

No jak jinak než kouzelné (aneb ty víš, jak jsem do nich zamilovaná... :) )
.
Během týdne skočím k Vietnamcům a koupím si tu formu za stovku. Bezpodmínečně :D A jakmile jí budu mít, vyzkouším ty tvoje, protože recept bez másla mi přijde naprosto revoluční!!!
(Máme nedostatek másla, 5 plat vajec a zásobu smetan v lednici - to je prostě osud :D )

2 Kariol Kariol | Web | 1. listopadu 2013 v 20:13 | Reagovat

Mmm, dělat mi takhle po večerech chutě, že se nestydíš! :D
Taky bych mohla koupit (třeba někomu k Vánocům, ať to mám odbyté) formičku, přijdou mi roztomilejší než normální bábovky a navíc jsou skladné :-)

3 Čerf Čerf | E-mail | Web | 2. listopadu 2013 v 8:50 | Reagovat

Jajaj, doktor Pavlov už zase cinká! :-)

4 Ježurka Ježurka | E-mail | Web | 2. listopadu 2013 v 15:33 | Reagovat

Jednoduché a opravdu to může výborně chutnat. Ale bohužel to nejde odtud zkopírovat a opisovat se mi to nechce. Škoda.

5 Strange Strange | Web | 4. listopadu 2013 v 11:32 | Reagovat

Kdybych měla formičky :)

6 eazi eazi | Web | 4. listopadu 2013 v 23:19 | Reagovat

Jojo, tyhle svačinkové bábovky jsou vděčné. :) Už jen svojí roztomilostí lákají k snědení. :)

7 Mavis Alvira DeWoid Mavis Alvira DeWoid | E-mail | Web | 5. listopadu 2013 v 16:56 | Reagovat

Hmm, vyzerá to úžasne! :) Bábovku som nejedla hádam večnosť, bolo by fajn to napraviť :)

8 Susane S. Susane S. | Web | 5. listopadu 2013 v 22:36 | Reagovat

Já to říkám pořád, děláte mi to naschvál vždycky když mám na něco chuť tak všechno články jsou najednou o jídle :D Katastrofa, ale no vypadá to delikátně :3

9 M. M. | Web | 5. listopadu 2013 v 23:35 | Reagovat

Tak uz vim, co budeme mit zitra ke kafi O.O Nemam rad takovy ty suchy babovky, co serviruje kazda tetka, lepi se to na patro, neda se to polknout... ale tohle se snehem a smetanou vypada super.
Zajimalo by me, jestli se daji upect i jako muffiny? Nemam takovy roztomily formicky :( (ani na babovku, pze babovky nepecu, pze je nemam rad, viz odstavec vejs :D)

10 Teeda Teeda | Web | 6. listopadu 2013 v 10:13 | Reagovat

[1]: Máš ideální podmínky. :) Vidíš, mě ani nenapadlo, že je to něco výjimečného, když recept neobsahuje máslo. Jsou ale takové nadýchané a křehoučké (když ti vyběhnou jak mají, už se mi stalo jednou, že jsem si je splácla)a mastné vůbec.. :)

[2]: No vtip těhle báboviček je, že ani skladné být nemusí... jsou hned pryč... :D

[4]: To je zvláštní.. mě to všecno jde normálně označit... ctrl c, pak do wordu ctrl v a tisknu.. .)

[5]: Asi se to dá i nahradit, ale nebylo by to tak hezký.. :)

[9]: Suchá není a ani mokrá.. je spíš taková hebká.. myslím, že by se to asi dalo upéct v muffinplechu, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak pak dej vědět jak si dopadl. :)

11 Bev Bev | Web | 6. listopadu 2013 v 10:42 | Reagovat

Jsou nádherné. Jak říkám, jsi umělec.:)

12 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 9. listopadu 2013 v 16:25 | Reagovat

Vypadají úžasně, sbíhají se mi sliny :-)

13 Magdaléna Magdaléna | Web | 8. ledna 2015 v 15:49 | Reagovat

Kdykoli je dělám, vyvolají úsměv.. :) Zrovna nedávno se moc líbily...

14 Kandee Kandee | 9. prosince 2015 v 17:32 | Reagovat

Vypadají opravdu lákavě, těsto jsem zkusila a je velmi jednoduché, už se těším na bábovky, přítelovi se shánějí sliny a potají mi ujídá těsto :D mňamka.

15 Kandee Kandee | 16. prosince 2015 v 17:53 | Reagovat

už je dělám po 3 a jsou výborné, jednoduchý recept :)

16 Teeda Teeda | Web | 31. ledna 2016 v 11:37 | Reagovat

[15]: Mám tenhle recept právě nejradši proto, jak jsou bábovky lehké a nadýchané a je to jednoduché. Na druhou stranu už s emi také stalo, že mi sníh nějak spadl a bábovka se mi nenadýchla ale splácla. :/ Tak na to pozor. :)

17 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 2. března 2016 v 20:56 | Reagovat

Tak mě k tobě dneska zavedl google  a dobrý!:)

18 Teeda Teeda | Web | 2. března 2016 v 22:48 | Reagovat

[17]:
žjóva! Budu slavná!
:D

A co si hledala? Já myslela, že slovo bábovička do vyhledavače nikdo nepíše. :D

19 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | E-mail | Web | 3. března 2016 v 15:39 | Reagovat

[18]: Už nevím, ale bábovička to klidně mohla být!:)

Kdyby si to někdo chtěl udělat do formiček co teď byly v Lidlu, tak zbyde ještě na muffiny!:)

A vážně vmícháváš do sněhu šlehačku, vajíčka a mouku a ne sníh do už promíchaný šlehačky, vajíčka a mouky? V receptech to občas bývá tak jak to máš ty, ale neumím to udělat, aby se to promíchalo a nespadl mi sníh :)

20 Teeda Teeda | Web | 6. března 2016 v 12:54 | Reagovat

[19]: Hmm.. já přemýšlím jak to dělám, dělám to po paměti automaticky a teď si to nevybavím, ale mrknu na to. :)

21 Teeda Teeda | Web | 6. března 2016 v 13:01 | Reagovat

[19]: Ty, tak mi to nedalo a zavolala jsem mamce domů. Mám ten recept z jedný prehistorický kuchařky, tak jsem jí donutila tu knihu najít a aby mi ten postup přečetla do telefonu. :D
A je to tak jak tu píšu. Nejdřív vyšlehat sníh s cukrem, pak do něj vmíchat žloutky, pak vmíchat šlehačku a nakonec mouku. Je pravda, že když jsem na to hrr, tak mi to taky padá. Je potřeba s tím opatrně... Když nad tím dumám, tak vlastně jsem takovej přesouvač. Já totiž mouku nechávám v míse, kde jí vážím a na to dávám ten smíchanej sníh, žloutky a šlehačku. Chce to asi vlastní grif.
Dej vědět každopádně vědět jak si dopadla.. třeba Magdaléna psala, že je dělá s úspěchem pravidelně, to samé Kandee, tak to musí jít. :) :)

22 Kandee Kandee | 24. března 2016 v 9:25 | Reagovat

Ahojky přítelovi strašně chutnají. Dělám vanilkové a přidala jsem do nich ještě kokos a jsou luxusní.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama