Kuřecí křidýlka na medu

18. listopadu 2013 v 14:38 | Teeda |  Chutě
Venku dneska je tak sychravo, že by ani psa nevyhnal a teplá deka mě přemluvila, ať školu dneska nechám svému osudu. A tak jsem se, jako pravý lajdák a nezbedník, zůstala válet doma se skvělou knihou. Protože u deky a knihy mi trochu chyběl horký čaj, podnikla jsem cestu do kuchyně. Když jsem do zlatavého černého čaje s citronem lžičkou kapala táhnoucí se med, dostala jsem chutě. Medové chutě. Stačila chvilka a v troubě mi zlátla dobrota…



Co je potřeba:

- kuřecí křidýlka
- tymián, sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
- med
- rýže

Jak to uvařit:

Křidýlka si opláchnu vodou, osuším je a pokapu olejem. Pak je osolím, opepřím a posypu mým oblíbeným tymiánem a oreganem. Všechno koření do křidýlek vemnu, a pak je uložím do zapékací mísy. Podliju je troškou vody, pokladu máslem a zavřené nechám hodinu péct.
Po hodině odkryji, křidýlka otočím spodní stranou nahoru a potřu důkladně medem. Nechám půl hodinky péct. Zlatavá křidýlka otočím a zase potřu důkladně medem. Nechám zlátnout i z druhé strany a mezitím si nechám vařit ve slané vodě rýži.
Když je maso zlatavé a rozpadá se, nakladu ho na hotovou rýži, zaliji vypečenou šťávou s medem a posypu čerstvým tymiánem.

Odnesu si to celé s dalším čajíkem do pelechu
a směju se těm, co se dneska vlekli do školy…
A taková jsem já zlá a škodolibá osoba. :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Magdaléna Magdaléna | Web | 18. listopadu 2013 v 17:47 | Reagovat

Jak to jen děláš, že i "ulepené masíčko" vypadá na fotce lákavě :)

2 Vendy Vendy | Web | 18. listopadu 2013 v 20:34 | Reagovat

To vypadá fantasticky! Jenom ta doba pečení, není hodina a půl moc dlouho na křidýlka?

3 Teeda Teeda | Web | 18. listopadu 2013 v 21:30 | Reagovat

[1]: No přeci protože je lákavé i ve skutečnosti. :)

[2]: Dokonce dvě hodiny. Hodina přiklopené a pak po půl hodině z každé strany. Pokud by šlo jen o to, aby maso bylo hotové, tak patrně ano, asi by po hodině už bylo. Ale mám ráda, když je maso křehké až na rozsypání. Taková dlouho pečená kachna se dělá dokonce 12 hodin a není lepšího.. :) ňam! :)

4 Čerf Čerf | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 21:59 | Reagovat

Vypadá to krásně! Jen jestli to není klamavá reklama: Říkáš "kuře na medu", ale na pohled to vypadá spíš jako "med na kuřeti" :-)

5 eazi eazi | Web | 19. listopadu 2013 v 10:04 | Reagovat

To se dělá? Dělat takový chutě ubohýmu studentíkovi bez svačiny a před obědem?!
Ale vypadá to krááásně! :)

6 Teeda Teeda | Web | 20. listopadu 2013 v 16:32 | Reagovat

[4]: A je to tak. Jsem nezbedník. Je to med na kuřeti. Ale myslím, že v kuchařské hantýrce se tyto nedostatky odpouštějí.. :D

[5]: No už je to dávno zbaštěný a u mě vládne hlad, takže s každým odpovídáním na komentář trpím stejně jako jakýkoli jiný hladový student. :D

7 Sentencia Sentencia | Web | 24. listopadu 2013 v 16:24 | Reagovat

takhle udělaná křidélka mám hrozně ráda grilovaná, ale v tomhle počasí je super i tahle pečená varianta. už dlouho jsem ji neměla, takže díky za inspiraci, brzy si ji ukuchtím :)

8 Puff Puff | E-mail | Web | 1. prosince 2013 v 20:38 | Reagovat

Ňám!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama