Zapečený hermelín s rajčátky

31. prosince 2013 v 16:39 | Teeda |  Chutě
Všichni se dneska rozběhli slavit konec roku. Já se ale rozhodla vzít tentokrát oslavy trochu jinak. Odmítla jsem pozvání na bujaré veselí a nachystala jsem si osamocenou zábavu doma. Knihy, filmy, láhev vína a samo sebou něco na zub. Něco, u čeho se mi to víno dobře pije. Třeba tenhle zapečený hermelín s rajčátky. :)



Co je potřeba:

- hermelín
- cherry rajčátka
- sůl, pepř
- olivový olej
- bylinkové grilovací koření
- tymián a rozmarýn

Co s tím:

Na pečící papír položím hermelín a rajčátka a pokapu je olivovým olejem. Osolím, opepřím a hermelín posypu grilovacím kořením a nasekanými bylinkami. Nechám zapékat v troubě asi půl hodinky. Když je hermelín nafouklý a z vrchu už má vypečenou kůrku, je hotový. Rajčátka během pečení změknou a popraskají. Než se do sýra dám, poliju ho tím, co zůstalo na pečícím papíře - směs olivového oleje, bylinek a rajčatové šťávy.

Normálně hermelíny nebaštím, ale když to zapečete s těmi správnými ingrediencemi, tak dokonce i já, nesýrová holka, jsem ochotná ho blaženě vychutnat. :)
P.S. Baštěte ho s rozpečenou bagetkou, horkou a křupavou. Můžete s ní nabírat tekutý sýr i vysát všechnu rajčatovou šťávu. :)


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Denisse ~ Denisse ~ | Web | 31. prosince 2013 v 16:42 | Reagovat

to vypada dobre:)

2 K. K. | E-mail | Web | 31. prosince 2013 v 16:56 | Reagovat

Taky občas zapékáme hermelín, a nebo rajčata naplněná tím - co je po ruce (sýr, žampiony, pórek). :)

3 بيتر بيتر | Web | 31. prosince 2013 v 17:09 | Reagovat

Hermelín jsem nikdy neměl rád, ta chuť mi prostě nesedla. A teď, když jsem se navíc nedávno rozhodl stát veganem tak je o důvod víc proč hermelín nejíst. Ale na fotce to vypadá fakt dobře, to musím uznat. ;)

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 31. prosince 2013 v 17:37 | Reagovat

Tak ta druhá fotka se sýrovou lavinou mě přesvědčila. Dnes sice večeřet doma nebudu, ale při nejbližší příležitosti udělám :)

5 Vendy Vendy | Web | 31. prosince 2013 v 18:01 | Reagovat

Ty vážně děláš chutě. Hermelín mám ráda i v nezapečeném i zapečeném stavu, akorát že nemám rajčata ani ostatní ingredience. Ale neva, beru to jako skvělou inspiraci!
Je vidět, že poklidná oslava Silvestra nebrání kreativitě.

6 Čerf Čerf | E-mail | Web | 31. prosince 2013 v 22:46 | Reagovat

Dobrá inspirace. Já taky nijak neslavím, jen jsem si zapálil krb a otevřel jsem si láhev dobrého vína. Hermelín mám rád v jakékoli podobě, jeden mám zrovna v lednici, tak třeba tvůj recept vyzkouším :-).

7 Robin Robin | Web | 2. ledna 2014 v 1:28 | Reagovat

Mňamííí to vypadá naprosto dokonale. Doslova jsem teď dostala chuť dát si sýrek. Asi budu zítra experimentovat :)

8 Mavis Alvira DeWoid Mavis Alvira DeWoid | E-mail | Web | 4. ledna 2014 v 13:11 | Reagovat

Hmm, to vyzerá tak úžasne! A pritom to nie je ani príliš zložité, čo je na tom to najlepšie :) Určite to niekedy skúsim :)

9 eazi eazi | Web | 4. ledna 2014 v 16:42 | Reagovat

Aaaach to je zas podívaná! Kvůli týhle mňamce bych i klidně obětovala pořádnou flákotu masa na grilu! :)
Děláváme ho pravidelně v létě na plátu při pečení masíka na ohni a ještě jsem neviděla nikoho, kdo by to ochutnal a nesnědl. A pravda, česneková bagetka a mini rajčátka tomu dodají ten správný šmrnc. :)
Teče mi slina už jen při pomyšlení, natož při pohledu na ty úžasný fotky...

10 Ježurka Ježurka | Web | 5. ledna 2014 v 18:04 | Reagovat

Tak jednoduché a určitě dobré, to bych mohla někdy vyzkoušet. Díky za jednoduchý tip a určitě výborný!

11 Sentencia Sentencia | Web | 5. ledna 2014 v 18:23 | Reagovat

bože jak já miluju opečený, nebo dokonce grilovaný, hermelín :) jen máloco se téhle baště vyrovná a zítra jdu pro něj a udělám si ho :)

12 signorina Lily signorina Lily | Web | 9. ledna 2014 v 20:28 | Reagovat

ach, ta poslední fotka! nutně teď potřebuju někde sehnat hermelín! já tedy nedělám na pečícím papíře ale v alobalu a případně par trošku naříznout a "dogrilovat". A nejlepší je stejně na ohni a ne v troubě :) Jako koření m inejvíc chutná to k tomu určené od Pepy na gril :)

13 Barbora Barbora | E-mail | Web | 12. ledna 2014 v 23:07 | Reagovat

To vypadá naprosto dokonale!

14 macatamamina macatamamina | Web | 13. ledna 2014 v 21:00 | Reagovat

Silvestra jsem trávila podobně, akorát jsem místo této mňamky zobala chlebíčky. Ale tohle vypadá fakt lákavě, zkusím to taky

15 Em Zet Em Zet | Web | 15. ledna 2014 v 16:20 | Reagovat

Mňam :O :O

16 Bev Bev | E-mail | Web | 23. ledna 2014 v 13:36 | Reagovat

Hermelín mám strašně ráda i za studena a tohle vypadá delikátně. Díky za tip. :)

17 Adele Adele | Web | 24. ledna 2014 v 17:50 | Reagovat

ježiši!!! tou fotkou si mi úplně připomněla, jak o prázdninách a přes léto taťka na chatě vždycky ugriluje hermelín nebo nějaký klobásky. to úplně zbožňuju, je to vynikající ;) už aby ta zima skončila.... :D :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama