Mini pizza

3. února 2014 v 15:51 | Teeda |  Chutě
Pokud se po dlouhé době konečně podívám domů, musím vidět všechny. To znamená jediné. Dlouhé večerní posezení. Musí být co pít, kde sedět a hlavně, čím to klábosení zakousnout. V rámci italských nálad, jak jinak na to jít, než přes všemi tolik oblíbenou pizzu, že. .)



Co je potřeba:
(množství těsta vyjde i na veliký plech pizzy nebo dvě klasické menší kulaté)

- 300 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 20 g (aneb půlka kostky) droždí
- 1 lžíce oleje
- půl lžičky soli

Náplň dle vlastních chutí
Já nejradši dělám šunkovou s rajčaty, tuňákovou s cibulkou a špenátovou se smetanou.
Dneska tedy ta základní…

- pomodoro/silná rajčatová šťáva
(kupuji v Penny, je to tetrapaková krabička asi za 15 Kč, ideální a lepší než protlak, pokud nejste líní, umixujete spařená, oloupaná rajčata - já ale většinou líná jsem :) )
- plátky šunky
- rajčata
- sýr
- sušené oregano a bazalka

Jak na to:

Droždí si rozmíchám ve vodě, smíchám s moukou, olejem a solí a hnětu, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěny v míse. Udělám si bochníček, pomoučím ho a nechám na teplém místě kynout.
Nevím, jak jaká je ideální doba. Většinou po hodince kouknu a už ho nesu k dalšímu zpracování.
Vykynuté těsto prohnětu a vyválím a vytahám do tenka. V případě, že chcete velkou pizzu, tak těsto dáváte a tvarujete rovnou na plechu. V mém případě vykrájíte skleničkou kolečka a prsty je upravíte k ideální tloušťce. Připravená kolečka kladu na plech vyložený pečícím papírem.

Kolečka potřu vrstvou pomodora, položím plátek šunky (perfekcionisté také vykrojí sklenicí…), tenký plátek rajčete a nakladu sýr. Všechna pizzátka pak posypu bazalkou a oreganem a na 150˚ peču kolem 15 minut (záleží na troubě, ta naše je trochu svoje). :)

Nic víc, nic míň, jen sníst!

P.S.: Těsto je podle mojí tety Ivanky, která je v pizze stejně nepřekonatelná, protože ji vytasí vždy v nejvhodnější chvíli a pro mě speciálně bez nivy. :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Světlo Fleshka Světlo Fleshka | 3. února 2014 v 16:07 | Reagovat

To zkusím :) Zní to moc chutně, povedla se Ti fotka :)
Já jsem zkoušela normální pizzu na způsob margariny. Bylo to jedlé, ale nic moc extra :D

2 Kariol Kariol | E-mail | Web | 3. února 2014 v 17:06 | Reagovat

HmmÁhh, děláš mi chutě!!! :D 8D

3 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 3. února 2014 v 17:22 | Reagovat

Mini pizzy vypadají úžasně, až jsem dostala chuť :)
Pizzu doma dělám dost často taky z kynutého těsta a tyhle mini dělám z listového. Pizza je vynikající :)

4 Joina Joina | Web | 3. února 2014 v 17:48 | Reagovat

Vypadají užasně.
Já bych ještě do pizzy přidala moje oblíbené olivy.

5 Ivet Ivet | Web | 3. února 2014 v 18:27 | Reagovat

Ta vypadá mňamózně! Uplně nabízí k nakousnutí, tak si jdu dát chleba s máslem a medem a nechat si zajít chuť!:-(

6 Seina Seina | Web | 3. února 2014 v 18:29 | Reagovat

Tak to vypadá na jednoduchý recept, určitě zkusím =)

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 3. února 2014 v 19:12 | Reagovat

Teda, to je piplačka :) kam se hrabou posvícenské koláčky :) (ale co bychom pro ty naše milé neudělaly, viď? :) )
.
P.S. Jaké sýry vlastně jíš? :)

8 Teeda Teeda | Web | 3. února 2014 v 20:50 | Reagovat

[1]: Ai to chce trochu praxe. Moje první pizza zdaleka takhle nevypadala. Dala by se o tom spíš napsat kniha hterá by bilancovala na hraně meti scifi, hororem, komedií a kuchařkou. .)

[2]: Mmm... však si taky upeč. .)

[3]: Z listového dělám zase jiné, ale taky malé, pizza šnečky. A ty jsou také mimořádně úžasné a tedy ale i mnohem méně pracné. .)

[4]: Fantazii se meze nekladou. :)

[5]: Však chleba s máslem a medem je príma věc! :) Hned jsem na něj dostala chuť. Jdu si ho taky namazat. :)

[6]: Hlavně dobře prohnětat a důkladně potřít. .)

[7]: :)
Já a sýry, to je také na knihu. Já nikdy moc nebyla sýrová holka. Jsem spíš na maso. Nepapám nivu, protože plísni nedůvěřuji. Nemám ráda hermelíny, ale poslední dobou je začínám mlsat pečené a nebaštím mazací sýry, protože se lepí na zuby a to já nerada, ale taky se občas překonám. :)

9 Sentencia Sentencia | Web | 5. února 2014 v 15:55 | Reagovat

já dávám místo vody mléko, těsto mi pak přijde takové... nevím, prostě chutnější, než s vodou :) a obvykle dělám rovnou tu velikou variantu na celý plech :) tvoje mini ale vypadají krásně a pro větší sešlost je to určitě praktičtější a vhodnější :)

10 Em Zet Em Zet | Web | 5. února 2014 v 21:26 | Reagovat

Mňamy, mňamy, copak asi budu vařit příští víkend? :D :3

11 PaPája PaPája | Web | 7. února 2014 v 20:21 | Reagovat

Tyhle mini pizzičky miluju! Úplně mi to připomnělo občerstvování na domácích závodech, když jsem ještě bruslila-měli jsme toho vždycky plný tváře a kapsy! :D

12 eazi eazi | Web | 8. února 2014 v 19:24 | Reagovat

Mám doma snad milion receptů na zaručeně nejlepší těsto na pizzu a vždycky si opíšu novej s tím, že příště zkusím... Takže zapisuju a snad co nejdřív zkusím! :D ;)
Je fakt, že takovýhle pidi pizzy jako zakousnutí pro návštěvu potěší a každý aspoň ochutná (ne-li sní celej plech). :)

13 Danielle Danielle | Web | 19. února 2014 v 15:12 | Reagovat

Tak toto vyzerá naozaj chutne, to musím vyskúšať! Zaujímavé články :)

14 filo filo | Web | 5. května 2014 v 21:04 | Reagovat

Ahoj pizzu přímo zbožnuju a děkuji ti za tento článek opravdu mi pomohl jinak pokud by jsi ráda věděla jaké pizzerie navštěvuju koukni na můj seznam luxusních pizzerii z cele ceske republiky http://www.iluxurylife.cz/cs/subkategorie/pizzerie

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama