Ředkvičková polévka

9. dubna 2014 v 21:51 | Teeda |  Chutě
Já vím, zní to prostě šíleně. Ředkvičková! Mám jí z Apetitu, a když jsem to viděla poprvé, myslela jsem, že si někdo vážně dělá legraci. Jenže pak jsem si přečetla, co je do receptu potřeba a přišlo mi to tak strašně jednoduchý, že jsem se do toho dala hned.
Tak vám jí tedy posílám. Je skvělá! Chutná jako… já nevím. Připomíná mi něco mezi bramboračkou a brokolicovou. Takový hebký smetanový zeleninový krém. Hmm. Jako pohlazení. Jarní pohlazení. :)



Co je potřeba:

- 2 svazky ředkviček s hezkými listy
- cibule
- 2 lžíce másla
- zeleninový vývar nebo zeleninový bujón / 800 ml
- smetana
- 2 - 3 brambory
- sůl, pepř

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Cibulku pokrájím na drobno, hodím do hrnce a po chvíli přihodím i na drobno nakrájené ředkvičky. Nemusí to být na krásu, stejně se vše bude později mixovat. Nechám na másle restovat do měkka a přidám ředkvičkové listy. Ty po chvilce zavadnou a můžu vhodit i pokrájené brambory a vše zalít vývarem nebo, jako v mém případě, horkou vodou, do které jsem vložila zeleninovou kostku. Všechno to nechám klidně bublat.
Když už je vše uvařené do měkka, tak si směs přeliju do mixéru a do hrnce už vracím úplně hladkou polévku. Do bublajícího krému přidám smetanu, hlídám, aby se nepřichytila, a u toho už jen důkladně dochucuji solí a pepřem.
Baštím s kouskem čerstvé ředkvičky a trochou čerstvé bylinkové zeleně. :)

P.S. Vydrbte ty ředkvičky i listí pořádně, ať nekřoupete. .)

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Severka Severka | E-mail | Web | 9. dubna 2014 v 23:24 | Reagovat

Mě se z toho nejvíc líbí ta miska! Kdes ji sehnala? :)

2 Teeda Teeda | Web | 10. dubna 2014 v 0:17 | Reagovat

[1]: Vlastním celou sadu těhle kousků. Je to nádobí Dity Pecháčkové. S touhle "měrkou" je malá musli miska, a pak velká hnětací mísa. Já mám vzor "len". :)
http://www.ditap.cz/vysivany-porcelan/

3 Čerf Čerf | E-mail | Web | 10. dubna 2014 v 7:14 | Reagovat

Zajímavý nápad. Ale bojím se, že dřív, než bych se dokopal ke kuchtění, bych ředkvičky slupnul syrové :-).

4 Ježurka Ježurka | Web | 10. dubna 2014 v 13:23 | Reagovat

Proti gustu - žádný... jak se to říká, já jednak vůbec nejsem polévkový tip, a pak mám nejraději takové ty osvědčené, ale už vůbec ne smetanové nebo krémové! Ale když někomu chutná, nic proti tomu! Přeji dobrou chuť!

5 stuprum stuprum | Web | 10. dubna 2014 v 14:15 | Reagovat

Chutná skvěle, jen tak dál.

6 Magdaléna Magdaléna | Web | 10. dubna 2014 v 15:28 | Reagovat

V kuchařce od tebe mám řeřichovou, což mi zní možná ještě šíleněji :)
Ředkvičkovou ... říkala jsem si, že bych si asi nedala, ale když píšeš, že je to něco mezi mými dvěma oblíbenými polévkami, říkám si, že bych to mohla risknout :)
Jo a! Krásný smetano-zdobení!
.
[2]: Závist :) i když já bych stejně chtěla jen tu mističku :)

7 Teeda Teeda | Web | 11. dubna 2014 v 23:48 | Reagovat

[6]: Řeřichoá zní taky šíleně. Ale jak jsou tady rozmixovaný ty 3 brambory, tak jsou hodně cítit na jazyku. Byla vážně dobrá. Jen mi tedy přišlo, že z ředkviček mi tam moc chutí nezbylo. :)
+/2/ Já si sama koupila jen tu malou mističku. Tu pečící sadu (mísa, talíř, cukřenka) jsem dostala náhodou k narozkám. Ale je to nádhera, vážně. Zadělávat kynuté těsto v té míse a dávat dorty na talíř, který má kolem ta kvítečka a cukrovat muffiny tou legrační cukřenkou... užívám si to. :D

8 eazi eazi | Web | 23. dubna 2014 v 17:30 | Reagovat

Miska "nejvíc" je prostě nejvíc nejlepší! :)
A na tý spodní fotce jsem místo kvítečků viděla malý tlapky. ;)

9 Vendy Vendy | Web | 27. dubna 2014 v 17:47 | Reagovat

Krémové polévky moc nemusím, ale tahle vypadá náramně, možná to dělá to smetanové mramorování. Ředkvičková? Nikdy jsem nejedla. A postup není zas tak složitý, asi tento týden zakoupím svazek ředkviček. A jednu kysanou smetanu. :-)

10 Strange Strange | Web | 29. dubna 2014 v 21:33 | Reagovat

To zní jako něco, co by se dalo intru zvládnout

11 Teeda Teeda | Web | 2. května 2014 v 23:28 | Reagovat

[8]: No jo.. tlapková miska! :)

[9]: Proto mě to nalákalo. Že je to tak jednoduché. :)

[10]: Je to brnkačka. Jen nezapomeň, že to musíš v něčem nebo něčím do hladka mixovat. .)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama