Bramborové muffiny podle Dity P.

15. června 2014 v 20:08 | Teeda |  Chutě
Zkrátit plánovanou dovolenou znamená prodloužit tu neplánovanou. Za neplánovanou dovolenou počítám všechen volný čas, který vám zbyde, a vy s ním můžete naložit podle svého. Péct, vařit, být líní, přečíst několik knih a - vydávat se na jednodenní vejletíčky. A přesně na ty je potřeba svačina!



Když jsem je dělala poprvé, trochu jsem odflákla míry, měla málo zeleně a neměla jsem slaninu. Bylo to sice dobré, ale celé takové sušší a něco tomu chybělo. Jistě. Slanina. Na rovinu říkám, že tentokrát má Dita P. pravdu a skutečně je potřeba alespoň přibližně nějaký poměr dodržet. Pokud to uděláte, bude vám odměnou měkkoučké a šťavnaté bramborové těsto. Osobně však stejně uvažuji, že to ještě něco maličko postrádá. Zatím nevím jistě co, ale asi bych tam přidala trošku restované cibulky. Myslím, že právě její sladkost by to doplnila k dokonalosti. Ale to už je na vás. .)

Kdo vlastní kuchařku, může nalistovat stranu 260, Bramborové muffiny se slaninou, v kapitole "Vlakem". Těm ostatním píšu…

Co je potřeba:
(na 12 kousků)

- 100 g slaniny na kostičky
- 550 g brambor
- 225 g hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 120 g nastrouhaného sýra
- svazek nasekané pažitky
- půl svazku nasekané petržele
- 2 vejce
- 80 ml olivového oleje
- 100 ml mléka
- pepř a sůl

Jak na to, aby to bylo dobré:

Na začátek orestuji kostičky slaniny a nechám chladnout. Oškrábané brambory nastrouhám a důkladně vyždímu. Vejce ušlehám s olejem a mlékem a všechny připravené ingredience smíchám, jen třetinu sýra si nechám stranou na posypání. Osolit, opepřit a hurá s tím do košíčků. Před vložením do trouby na každý muffin ještě přijde trochu sýra, který jsme nechali stranou. Dita píše péct na 180˚C asi 35 minut. Já je nechala trochu déle, ale mám plynovou troubu, tak barva kůrky trvala.

Pokud se je chystáte vzít do batůžku, tak vychladlé kousky naskládejte třeba do plechové krabičky, ať si je cestou nezplacatíte. :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Venouš Venouš | Web | 15. června 2014 v 20:45 | Reagovat

Zní to velice zajímavě. Muffiny na slano jsem ještě nejdla :D Pravděpodobně to vyzkouším :)

2 Lenin Lenin | Web | 15. června 2014 v 21:04 | Reagovat

Ojojoj, jídlo obsahující brambory! Moje slabina.

Jinak si myslím, že cibulka tam rozhodně nesmí chybět! Cibule je další z věcí, které pojídám jak jablka a cpu ji i do palačinek. :D

3 Magdaléna Magdaléna | Web | 15. června 2014 v 21:40 | Reagovat

Jó, ty jsem vezla do Španěl :-). Byl večer, kluci mi je žrali na balkóně a já byla chválena. Sama za sebe jsem si ale říkala, že jim také něco schází :-)
Stejnak jsou ale dobrý :-)

4 Lukáš Lukáš | Web | 16. června 2014 v 9:26 | Reagovat

[2]: brambory jsou i mé oblíbené

jinak tu cibuli máme společnou

5 Maurice Maurice | Web | 16. června 2014 v 20:16 | Reagovat

Ani ja som nejedol ešte také slané muffiny, ale vyzerajú rozhodne zaujímavo ! :D

6 Barefoot Cinderella Barefoot Cinderella | Web | 17. června 2014 v 13:17 | Reagovat

Čtu správně? 5 a půl kila brambor??? :O :O To jako fakt? :O
Každopádně až na tuhle šílenou dávku to zní fakt senzačně! Asi je někdy vyzkouším :-)
PS: Ptala jsi se, kam půjdu studovat... Do Prahy :-)

7 Teeda Teeda | Web | 22. června 2014 v 21:07 | Reagovat

[6]: Uf! Děkuju, to jsem se tedy zatraceně upsala! Nevím na co jsem myslela. :D
Praha je príma! Ze všech měst nejvíc. A hlavně jsem tu já, že. :) :D

8 Markét Markét | 27. ledna 2015 v 15:32 | Reagovat

Musím říct, že jsou výborné...doporučuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama