Kakaové rohlíčky

18. prosince 2014 v 20:12 | Teeda |  Chutě
Ke každému Jing by mělo existovat jeho Jang. Stejně tak se stalo zvykem, že když už máte rohlíčky vanilkové, doplnit je těmi kakaovými je jen otázka vyváženého talíře a chutí. Dělávala jsem trochu jiné, ale pak jsem vyzkoušela tennhle recept a bylo jasné, že se s ním už nerozloučím. Troufám si říct, že nebudete schopni udělat rozhodnutí, které máte radši. Tmavé nebo světlé? Vanilka nebo kakao?



Co je potřeba:

(asi dva plechy, ale doporučuji udělat rovnou čtyři)

- 180 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 125 g másla
- lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa

- vanilkový moučkový cukr na posypání

Co s tím:

Smíchám všechny suché suroviny a přidám máslo nakrájené na kostičky a rum. Uhnětu pečlivě těsto a na chvilku ho dám do lednice ve fólii odležet. Pak už jen tvaruju rohlíčky a skládám je na plech vyložený pečícím papírem. Pečou se ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Jakmile jsou pevné, jsou hotové. Ještě teplé je zasypte cukrem.

Přeju ty nejlepší kakaové Vánoce. :) ❄
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Tucka Tucka | E-mail | Web | 18. prosince 2014 v 22:15 | Reagovat

Jak to děláš, aby měly ty rohlíčky tak krásný tvar? :)

2 Teeda Teeda | Web | 19. prosince 2014 v 1:47 | Reagovat

[1]: No.. já nevím. :D Prostě nejdřív z těsta vyválím hromadu kuliček. Tak se dobře porovná, jestli je to stejné množství těsta, jestli jsou kuličky stejně velký. No a pak už to jen beru do dlaně a, jako dítě modelínu, párkrát poroluju, uprostřed trochu tlutější, konce spíš do špičky a na papír položím zahnutý. Ony se pečením zbuclatí a vypadají pak takhle. :)

3 Tucka Tucka | E-mail | Web | 19. prosince 2014 v 6:22 | Reagovat

[2]: Aha, my s mámou vyválíme dlouhou nudli a pak ji rozřežeme :) Příště to zkusíme asi takhle, i když je to pracnější :D

4 Niké Storch Niké Storch | E-mail | Web | 19. prosince 2014 v 10:42 | Reagovat

Vypadají moc chutně! ;)

5 Terka Terka | E-mail | Web | 19. prosince 2014 v 10:51 | Reagovat

To se mi moc líbí, pokusím se to prosadit, abychom to mohli upéct. :)

6 Cler Cler | Web | 19. prosince 2014 v 13:09 | Reagovat

Zbožňuju kakao, takže příští rok pečeme :D

7 stuprum stuprum | Web | 21. prosince 2014 v 16:47 | Reagovat

Neuvěřitelné, jak jsi mě navnadila. :D

8 | Zia  | dreamly | | Zia | dreamly | | Web | 22. prosince 2014 v 12:57 | Reagovat

Krásně tvarované, to mi takové hezké nemáme :D :D Vypadají zajímavě, možná by jsme někdy mohli zkusit :3

9 Magdaléna Magdaléna | Web | 22. prosince 2014 v 14:41 | Reagovat

Jé, podobné má v knížce i Florentýna :) Vždcky se mi líbily (a upřímně - hnědé cukroví u mě vede před světlým :) )

10 Joina Joina | Web | 22. prosince 2014 v 19:11 | Reagovat

Ty musí chutnat určitě výtečně :)třeba je stihnu ještě udělat :)

11 Teeda Teeda | Web | 23. prosince 2014 v 2:23 | Reagovat

[9]: Já na to koukala taky. Zajímalo by mě odkud m recept, jestli ho třeba nemáme ze stejného zdroje. A tak se mi zdá že tam toho má málo. to jí snad nemůže vyjít ani na jeden plech...a to je vážně vážně málo. :D

[10]: Doporučuju, i když zmizí tak rychle, že je to jak kdyby ani nebyly. :D

12 Bev Bev | E-mail | Web | 14. ledna 2015 v 9:33 | Reagovat

Z kakaového dělám sádlové koláčky a išlské a kakaové ořechy, ale přiznám se, že je nepeču moc ráda, protože nikdy nepoznám kdy už jsou upečené a kdy připečené. Letos jsem ovšem pohořela i u klasických rohlíčků, nemohla jsem zaboha spojit těsto a tak jsem přidala tuku, docela hodně, což se nakonec projevilo na tvaru, neměli jsme rohlíčky ale pořádné rohlíky. Zajímavé je, že zmizely jako první společně s lineckým. :)

13 Van Vendy Van Vendy | Web | 11. února 2015 v 12:10 | Reagovat

[12]: Bev, při pečení na plech přidej jeden kousek normálního světlého, stačí jen splácnutá placička. Na tom kousku uvidíš, jak se peče a kdy je třeba plech vytáhnout...

14 Bev Bev | E-mail | Web | 13. února 2015 v 13:00 | Reagovat

[13]:Páni, ty jsi hlavička, dík za tip.:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama