Cuketové rizoto

23. října 2016 v 19:42 | Teeda |  Chutě
Zeleninové, husté, ostré, bylinkové, sladké a barevné. Podzim si žádá dýňové polévky, masité bašty a chutě, které zahřejí a barevně prozáří zašedlé mokré dny. A já dostala cuketu! A ranec paprik. Tak co jiného udělat, než pořádnou mísu zeleninového rizota.



Co je potřeba:

cuketa, papriky, rajčata (co máte rádi)
sůl, pepř
kurkuma, chilli
tymián
česnek
máslo, olivový olej
sýr na postrouhání
hrnek rýže

Co s tím, aby to bylo dobré:

Jako první si očistím a nakrájím na kousky cuketu a papriky. Vložím do pekáčku, osolím, opepřím a přidám tymián. Celé pokapu olivovým olejem a nechám péct mírně, do změknutí a pěkné barvy.
Cibuli pokrájím a osmahnu na másle s troškou oleje. Přidám rajčata, osmahnu, trochu podliju a dusím do měkka. Osolím, přidám bylinky, posypu kurkumou, mletým chilli a doplním rozdrcenými stroužky česneku. Po chvíli vznikne hustá rajčatová omáčka.
Na másle orestuju rýži, a pak ji zaliju dvěma hrnky horké vody. Osolím a nechám vařit, dokud není na skus.
Do hotové rýže přesunu rajčatovou omáčku, přidám pečenou zeleninu a vše zamíchám. Pak už jen strouhaný sýr. A pokud jste na rýži moc lenoši, s kuskusem je to dobré taky. A s pečenou dýní... :)

Užívejte barevý podzim.
A baštěte dobře... :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Baruschka Baruschka | E-mail | Web | 23. října 2016 v 20:10 | Reagovat

Teda já rizoto moc nemusím a zeleninový už vůbec, ale na tohle jsem dostala chuť :-)
Děkuji za tip :-)

2 padesatka padesatka | E-mail | Web | 23. října 2016 v 20:32 | Reagovat

Vypadá báječně, ale teď jsem do sebe poslala rohlík se šunkou, jsem čuně...

3 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 23. října 2016 v 22:27 | Reagovat

Něco mi tam chybí!:)

4 Teeda Teeda | E-mail | Web | 23. října 2016 v 22:44 | Reagovat

[3]: Týjo, fakt dumám nad tím, jestli jsem tam něco zapomněla napsat nebo jestli je to jen o bloudí chuti. :D

5 Čerf Čerf | E-mail | Web | 24. října 2016 v 18:35 | Reagovat

Čím jsem starší, tím mám rizoto radši, takže recept jistě uplatním, díky.

6 Bloud. Well Bloud. Bloud. Well Bloud. | Web | 24. října 2016 v 21:52 | Reagovat

[4]: alespoň kuřecí kousky, když nic jinýho!:)

7 Teeda Teeda | E-mail | Web | 6. listopadu 2016 v 16:41 | Reagovat

[6]: Že mi to nedošlo hned.... MASO!!! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama